четох вув форума и видях снимка че на мотор като моя (боксер) перката се включва малко над 80 градуса но моята се включва малко преди предпоследната чертичка. като я карам на климатик си стои на 80 градоса и не мърда. можете ли да ми кажете дали е проблем и ако да от къде може да идва?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Перката се включва на 95 градуса
Collapse
X
-
То да знаеш че нито датчиците, нито показателя на таблото са много точни, ма може и да не ти работи едната степен на вентилатора /щото са 2/. И без да съм сигурен, ма мисля че първата включваше на 90 а втората на 95 градуса.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
-
и на мойта 145-ца (1,6 boxer) положението е същото и незнам от къде идва проблема. Когато я взех много пот хвърлих като в топлите дни по улиците на София постоянно държеше почти 100 градуса.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Re: Перката се включва на 95 градуса
Първоначално публикувано от 50 centчетох вув форума и видях снимка че на мотор като моя (боксер) перката се включва малко над 80 градуса но моята се включва малко преди предпоследната чертичка. като я карам на климатик си стои на 80 градоса и не мърда. можете ли да ми кажете дали е проблем и ако да от къде може да идва?Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD
Comment
-
Re: Перката се включва на 95 градуса
Първоначално публикувано от 50 centчетох вув форума и видях снимка че на мотор като моя (боксер) перката се включва малко над 80 градуса но моята се включва малко преди предпоследната чертичка. като я карам на климатик си стои на 80 градоса и не мърда. можете ли да ми кажете дали е проблем и ако да от къде може да идва?А ако започне да вдига над 100 градуса не се притеснявайте а сменяйте водна помпа
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Не знам за боксера дали е така - ама на ТС ако е заминал реостата включва направо втора степен - на първа не включва.
За да си сигурен че нямаш първа степен - запали колата и като завърти перката откаче реостата - ако изключи перката значи е здрав и това е първа степен.Ако не изключи перката - значи това е втора степен и реостата е заминал.
Ако си имаш първа и втора степен - по вероятно е стрелката да не ти показва вярно температурата.
Само не знам на биксера такали е2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от ultrashockПонеже и аз имах същия проблем и включва само втората степен го реших по следния начин: прекарах един кабел от купето до по капака и сега си включвам перката ръчно! Не е кой зане колко приятно но влезна ли в центъра веднага я включвам и нямам грижи!Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от 50 centходих при бобо и той закачи компютъра...оказа се е стрелката не е много точна и перката си включва точно на 93 градуса първа степенAlfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'
Comment
Comment